BURSA / YILDIRIM - Mümin Gençoğlu 1 İlkokulu

Nis

Well-being Movement e Twinning projesi kapsamında  öğrenci tanışma webinarı gerçekleşmiştir.Okulumuz sınıf öğretmeni Canan Yoldaş Şanlı'nın yürütmekte olduğu  Well-being Movement e Twinning Projesi kapsamında toplantı ortakları olan Romanya,Yunanistan,Polonya,,Azerbaycan,Lübnan ülkelerinin de  katıldığı tıoplantıda tüm öğrenciler Ulusal Egemenlik Bayramımızı kutlayarak tanışmışlardır .Projede emeği geçen öğretmenimiz Canan Yoldaş Şanlı'ya teşekkür ederiz.

Mrt

Cumhuriyetimizin 100. yılında, ecdadımızın mirası olan büyük zaferimizi “ruhumuzda var” mottosu ile çoşkuyla kutlamanın ardından bu yıl da ruhumuzda hiç eksilmeyen bir inançla kutlamaya ve ecdadımızı anmaya devam ediyoruz.

2023 ve 2024 yıllarında savunma sanayinde, ülkemizin geleceği için atılan büyük adımlarla ilerlemeye devam ederken Cumhuriyetimizi kuran ve Çanakkale’de bize zafer yaşatan yüce ve saygı değer iradenin izinde, aynı inançla:

Şan, Şeref, Tarih “Bizim Çanakkale” diyoruz ve Çanakkale Muharebeleri’nin 109. yılında aziz şehitlerimizi saygı, minnet ve rahmetle anıyoruz.

Mrt

BURSA Büyükşehir Belediyesi ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ortaklaşa düzenlenen 9 ilçeden 50 okulun katıldığı Girişimci Çocuklar Fuarı etkinliğinde, öğrencilerimiz  kendi  ürettikleri harf anahtarlarını  satışa sundular.Yaratıcılıkları ve kıvrak zekaları ile okulumuzu  temsil eden 2/K ve 2/I sınıfı öğrencilerimize bol satışlar diliyoruz.

Mrt

İstiklal Marşı şairimiz Mehmet Akif ERSOY'un yazdığı milletimizin onurlu mücadelesini ve bağımsızlığını vurgulayan, İstiklal Marşımızın, Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edilişinin 103. Yıldönümünü kutluyoruz. Yurdumuzun birçok yeri düşman işgali altındayken halkımız kadını, erkeği, çocuğu ve askeriyle ülkesi için zor şartlar altında bir karış toprağını vermemek için mücadele verirken, Mehmet Akif ERSOY milletimize cesaret vermek, duygularını harekete geçirmek üzere İstiklal Marşımızı yazmıştır. İstiklal Marşı, halkımızın bağımsızlık savaşını ölümsüzleştiren, eşsiz bir eserdir. Mehmet Akif ERSOY, "Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın" derken; verilen mücadelenin zorluğunu ifade etmiştir. İstiklal Marşımız milletimizin Atatürk önderliğinde, tarihin akışını değiştiren bir kahramanlık destanının anlatımıdır. İstiklal Marşımızın Kabulünün 103. Yıldönümünü kutluyor, İstiklal Marşımızın şairi Mehmet Akif ERSOY'u ve Büyük Önder Mustafa Kemal ATATÜRK ve silah arkadaşlarını, ebediyete intikal etmiş bütün şehitlerimizi şükranla ve saygıyla anıyoruz.

Mrt

TAZOF Akıl Zeka Oyunları  Yıldırım İlçe finalleriinde  yarışan  öğrencilerimizi  başarılarından ötürü tebrik ediyoruz.İlçe Mangala 2.,Küre 2.,Penta Go 2.,Qbitz 3.,Equalibro 6. olan öğrencilerimizi  çalıştırıp hazırlayan Akıl  Zeka Oyunları öğretmenimiz Bülent TABAN'a emeklerinden ötürü teşekkür ederiz.Yıldırım ilçe finallerinde görev alan Çilem Parçalar öğretmenimize de teşekkürü borç biliriz.

Şbt

Millî teknoloji üretme ve geliştirme konusunda gençlerin ilgisinin artırılması hedeflenerek bu alanlarda çalışan binlerce gencin projesine destek olmak için hız kesmeden devam eden TEKNOFEST’e 2018 yılından bu yana 2 Milyonun üzerinde başvuru yapıldı. TEKNOFEST 2024 için yine ilkokul seviyesinden ortaokul, lise, üniversite, lisansüstü ve mezun seviyesine kadar nitelikli binlerce gencimiz hayallerini gerçekleştirmek için birbirinden farklı kategorilerde düzenlenen teknoloji yarışmalarına başvuruda bulunabilecek. Son başvuru tarihinin 20 Şubat olduğu yarışmalara katıl TEKNOFEST 2024’te sen de yerini al! Festivale ilişkin bilgilere aşağıdaki linklerden ulaşabilirsiniz.

Şbt

İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Bursa Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile  mantık yürütme,zihinsel egzersiz , strateji ve dikkat geliştirme ,iletişimi ve rekabeti artırma , başarıyı sağlama odaklı hazırlanan Akıl Zeka Oyunları Süper Ligi Final Yarışmalarında İlkokul kategorisinde 1. lik kupasını okulumuza kazandıran öğrencilerimizi kutluyor, daha nica başarılara imza atmalarını temenni ediyoruz.4 ay boyunca öğrencilerimizi çalıştıran Bülent Taban öğretmenimize emeklerinden ötürü minnettarız.

Öğrencilerimiz;

1.Nevra Şahin

2.Mirza Bayrakçı

3.Bedirhan Şimşek

4.Feraye ONUK

5-Eymen AKGÜN

6.Emirhan YILDIRIM

7.Elif Su GAFFUROĞLU

ZEKA OYUNLARI TAKIMI SÜPER KAHRAMANLARIMIZI TEBRİK EDİYORUZ!

Ekm

15 Temmuz  Demokrasi ve Milli Birlik Günü 7. yıl dönümü programı  okulumuzda tüm öğrencilerimizin katılımları ile gerçekleşti.15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü’nde aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor; kahraman gazilerimize şükranlarımızı sunuyoruz.

Ara

2-E sınıfı öğrencileri hazırlamış oldukları şiir dinletisi programını, öğrenci, öğretmen ve velilere sundu. Çeşitli şiirlerin seslendirildiği program ilgiyle izlendi.

Kas

20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Gününü 4/G sınıfı öğrencilerinin katılımı ile  Bursa Kızılay Toplum Merkezi ile birlikte Merinos Kültür Merkezinde kutladık.